3 trend-uri web design pentru 2018

Posted on Posted in Uncategorized

In 2018, pilonul de baza in web design este: performanta

 

Cinemagraphs

Cinemagraphs sunt poze statice ce contin si elemente cu miscari repetitive. In ultima perioada, acestea au crescut in popularitate, insa, pe buna dreptate, un cinemagraph reusit poate lasa vizitatorii unui site profund impresionati. Cateva exemple reusite puteti gasi peĀ flixel.com

Acestea sunt de preferat video-urilor, deoarece dimensiunea unui cinemagraph este considerabil mai mica, ceea ce duce la o incarcare mai rapida a paginii si o randare mai rapida – cu alte cuvinte – performanta mai buna.

 

SVG-uri

Nu este asa ca v-ati saturat de logo-uri sau alte elemente grafice neclare si pixelate, din cauza redimensionarii? De asta se ocupa SVG-urile. Acestea sunt fisiere vectoriale, ce nu isi vor pierde din calitate indiferent de marimea la care elementul grafic este redimensionat.

Desi fisierele SVG exista inca din 1999, in continuare majoritatea site-urilor folosesc formatele JPG sau PNG pentru elementele sale grafice. Acest lucru se pare insa ca se va schimba in viitor.

Alt avantaj este faptul ca fisierele SVG pot fi folosite direct in codul HTML, ceea ce permite stilizarea acestora precum si adaugarea de diverse efecte folosind CSS.

Continutul pe primul loc

Un trend notabil este revenirea in prim plan a continului, in detrimentul elementelor de design grandioase. In intreaga lumea, designerii au realizat ca vizitatorii acceseaza un site in primul rand pentru continut – iar rolul design-ului este sa il prezinte pe acesta intr-un mod cat mai intuitiv, eficient si placut.

Intr-o lume atat de rapida, aglomerata si plina de informatii ca a noastra, prezentarea corecta a informatiei, intr-un design potrivit, va deveni unul dintre factorii determinati ai succesului unui site web.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *